Äventyrslägret

Det finns en legend som berättar om hur några modiga lärjungar samlades för att erövra tre nycklar; trons nyckel, hoppets nyckel och kärlekens nyckel.

Lärjungarnas prövningar var många och svåra, men de arbetade tillsammans för att lyckas i sitt uppdrag. Till slut hade de fått till sig de tre nycklarna. Men nycklarna var stora och alldeles för tunga för att bära med sig. Lärjungarna funderade hur man skulle lösa uppgiften med de tre nycklarna. Tidigt en morgon samlades lärjungarna på en öde strand och lät solens första strålar tända en eld. I den elden smältes de tre nycklarna och lärjungarna lät gjuta nya, mindre nycklar av de tre stora. De tog alla varsina tre nycklar och satte dem i läderrem om halsen. På så sätt påmindes de hela tiden om lärjungarnas gemenskap, om prövningarna de hade tagit sig igenom tillsammans och de tre nycklarnas betydelse; trons nyckel, hoppets nyckel och kärlekens nyckel.”

 

På årets äventyrsläger kallas nya lärjungar att följa i legendens spår och tillsammans kämpa för att erövra de tre nycklarna. Under en helg i maj får alla lärjungar uppdrag att genom olika uppdrag försöka vinna de tre nycklarna.

Utöver nyckeluppdragen så kommer det även att bjudas på gästabud, medeltida lekar och dans, skapande verksamheter och givetvis kommer de tre nycklarna att delas ut under högtidliga former innan det är dags att packa ihop och åka hem.

När: 24-26 maj 2019

Var: Församlingsården, Njurunda församling.

Bo: Golvlogi inomhus. 

Ålder: 9-11 år

Ledare: Maria Kihl är huvudansvarig under lägret. Varje grupp har med egna vuxna ledare.

Start: Samling 24 maj kl. 18:00 på församlingsgården i Njurunda. Frågor om lägrets innehåll kan ställas till Maria Kihl, 0611-254 57, eller via mejl: maria.kihl@svenskakyrkan.se 

Anmälan: Via medlemssidorna, fyll i blanketten som finns i foldern, posta till: Svenska Kyrkans Unga i Härnösand Box 94, 871 22 Härnösand. Det går även att skanna anmälningsfoldern och mejla till: anders.nordlinder@svenskakyrkan.se 

SENAST DEN 3 MAJ vill vi ha din anmälan.

AVANMÄLAN: Efter den 22 maj debiteras hela deltagaravgiften! 

 

Folder: information och anmälan folder_aventyrslager_legend_2019_anmalan.pdf

 

Dags att förnya sitt medlemskap!
Klicka på bilden nedan för att komma till medlemssidorna!

 

Snabblänkar

» Starta lokalavdelning

» Bli medlem/förnya medlemsskap

» Till dig som är registeransvarig

» Svenska Kyrkans Unga i Sverige

» Påverkansmöjligheter!

» Mötesprotokoll

Nyhetsbrev

Få nyheter och annan information genom vårt nyhetsbrev genom att prenumerera - klicka här!

 

Det går också bra att scanna QR-koden nedan.

 

Bildarkiv

Här kan du se bilder som tagits under våra arrangemang och läger. Minns tillbaka och njut!

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt. Klicka på bilden nedan för att komma vidare.

 

Här finns vi också!

SKUH på Facebook

 

SKUH på Instagram