Vill du vara med och Spränga Gränser?!

24-26/10 i Brunflo arrangerar vi ett läger för dig som går i åk 1 på gymnasiet och uppåt. Temat fokuserar på Internationella/globala frågor och är en chans för dig att fördjupa dig inom ett område i Svenska Kyrkans organisation, som är både intressant, roligt, livsviktigt och nödvändigt för oss att fundera kring.

Under helgen får du välja mellan fyra spår att fördjupa dig inom;

Mathur påverkar det vi äter miljön och våra medmänniskor nära och långt borta?

Konsumtionhur kan vi med våra val av varor och tjänster hjälpa till att förändra/förbättra tillvaron för andra människor?

Klimathur ser klimatsituationen ut egentligen, och vad kan jag göra för att påverka miljön och klimatet till det bättre?

Mänskliga rättigheterDe mänskliga rättigheterna säger att alla är födda fria och jämlika, och de flesta länder har lovat att följa dem, men trots det finns problem och diskriminering på olika sätt. Vad är problemet och vad är min roll?

 

Mer om dem kan du läsa i den tidning som kommer tillsammans med den här foldern, ”Under samma himmel”, tidningen finns att ladda ner som PDF här.

Givetvis gör vi även mycket tillsammans, fikar, firar gudstjänst, utbyter erfarenheter och bara umgås.

Du åker med din grupp och din ledare. Mer info om innehåll, anmälan och regler kring det finns i folder att ladda ner här.

Go back to top